Odprta kuhinja: Čas bučk

Kaj se že da vse iz njih pripraviti?

Objavljeno
19. julij 2015 16.37
Recepti in fotografije Guliver/Stockfood
Recepti in fotografije Guliver/Stockfood

Inje že spet tisti čas v letu, ko lastniki vrtov začnejo na­okrog ponujati domače bučke. »Prejemniki« pa se spraševati, kaj bi se še dalo iz njih pripraviti. Češ da so juhe in ocvrtkov že malo siti ... Tri nove ideje.

Omleta z bučkami in kozjim sirom

Za štiri. Čas priprave: 30 minut, čas peke: 20 minut, preprosta priprava

Potrebujemo:

2 bučki

8 jajc

150 ml smetane z vsaj 30 odstotki maščobe

sol, poper, muškatni orešček

2 veliki žlici oljčnega olja

strok česna

150 g kozjega sira

 

Priprava:

Segrejte pečico na 200 stopinj.

Bučke operite, očistite in narežite na tanke rezine.

Stepite jajca in smetano ter dodajte sol, poper in muškatni orešček.

V ponvi segrejte olje in na njem popecite rezine bučk, večkrat jih obrnite. Dodajte nasekljan česen.

Dolijte jajca s smetano, enakomerno porazdelite po ponvi in počakajte, da se zgosti.

Kozji sir narežite na tanke rezine. Položite jih na omleto in pecite v vroči pečici približno 10 minut, da se omleta obarva zlato rjavo.

Narežite na kose in postrezite.