Inje že spet tisti čas v letu, ko lastniki vrtov začnejo naokrog ponujati domače bučke. »Prejemniki« pa se spraševati, kaj bi se še dalo iz njih pripraviti. Češ da so juhe in ocvrtkov že malo siti ... Tri nove ideje.
Omleta z bučkami in kozjim sirom
Za štiri. Čas priprave: 30 minut, čas peke: 20 minut, preprosta priprava
Potrebujemo:
2 bučki
8 jajc
150 ml smetane z vsaj 30 odstotki maščobe
sol, poper, muškatni orešček
2 veliki žlici oljčnega olja
strok česna
150 g kozjega sira
Priprava:
Segrejte pečico na 200 stopinj.
Bučke operite, očistite in narežite na tanke rezine.
Stepite jajca in smetano ter dodajte sol, poper in muškatni orešček.
V ponvi segrejte olje in na njem popecite rezine bučk, večkrat jih obrnite. Dodajte nasekljan česen.
Dolijte jajca s smetano, enakomerno porazdelite po ponvi in počakajte, da se zgosti.
Kozji sir narežite na tanke rezine. Položite jih na omleto in pecite v vroči pečici približno 10 minut, da se omleta obarva zlato rjavo.
Narežite na kose in postrezite.