Odprta kuhinja: Čokoladni kolački 
iz skodelice

V jutrišnji Odprti kuhinji boste našli tudi recepte za vse tiste, ki se radi potrudite za dober praznični grižljajček.

Objavljeno
16. december 2015 16.35
K. C. R.
K. C. R.
Sestavine so preračunane za 2 kavni skodelici. Čas priprave vam bo vzel 15 minut, približen čas peke pa je 6 minut.

Sestavine:
  • maslo za skodelici
  • 2 žlici nasekljanega masla
  • 80 g nasekljane temne čokolade s 70 odstotki kakava
  • pol žličke instant kave
  • pol žličke cimeta
  • 4 žlice sladkorja
  • jajce
  • 2 žlici mleka
  • pol žličke pecilnega praška
  • 4 žlice moke
  • kakav v prahu za posip


Priprava:

  1. Dve kavni skodelici premažemo z maslom.
  2. Maslo in čokolado damo v posodo, ki jo je mogoče uporabiti v mikrovalovni pečici. Segrevamo minuto ali dve na majhni moči, da se sestavine stopijo, nato vmešamo kavo in cimet.
  3. Dodamo sladkor in dobro premešamo. Jajce in mleko stepemo in ju dodamo v čokoladno zmes. Dodamo še moko in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko testo.
  4. Nadevamo v pripravljeni skodelici in pečemo v mikrovalovni pečici približno 3 minute pri 900 vatih. Posujemo s kakavom v prahu in postrežemo še toplo.