- 400 g moke in še malo po potrebi
- pol kocke kvasa
- približno 3 dl vode
- žlička soli
Priprava:
- Zgnetemo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati 1 uro, da naraste na dvojno velikost.
- Kvašeno testo razdelimo na 4-6 kosov, vsakega oblikujemo v štručko za tri prste debelo in pustimo vzhajati na toplem 10 minut.
- Medtem v večji in širši lonec nalijemo vodo do polovice, jo solimo in pristavimo.
- V krop previdno polagamo vzhajane štručke z zgornjo stranjo navzdol, pokrijemo, in ko spet zavre, kuhamo nad šibkim ognjem 20 minut.
- Kuhane gluhe štruklje vzamemo iz lonca, jih narežemo na rezine ali kose in ponudimo ob golažu ali mesu v omaki, zabeljene z maslenimi drobtinicami ali praženo čebulo. Zraven ponudimo veliko skledo radičeve solate.
Koristen nasvet: Čas prihranite, če naredite testo dan prej in ga shranite v hladilnik.