Predlaga Marino Furlan
Sestavine:
- 100 g krompirja
- jajce
- 100 g tolminskega sira
- čajna žlička jabolčnega kisa
- šopek poljubnih zelišč
- 2 pečenici
- 6 prepeličjih jajčk
- olje, sol, poper
Priprava:
- Na masti ali olju zapečemo na tanke lističe narezan krompir. Ogenj mora biti šibek, da krompir ne izgubi preveč vode in otrdi. Ko se obarva, dodamo nariban tolminski (kravji) sir in jabolčni kis, ki preprečuje, da se trdna snov loči od maščobe (da se sir ne začne vleči).
- Počasi pečemo in tik pred zdajci dodamo nasekljana zelišča (majaron, timijan, luštrek, drobnjak, pehtran ...); ko sir dobi zlato barvo, odmaknemo z ognja.
- Preden postrežemo, počakamo vsaj 5 minut, da se sestavine povežejo.
- Pečenice skuhamo v vodi in jih na maščobi popečemo. Narežemo jih na podolgovate kose in jih položimo na rezine frike.
- Na koncu dodamo na vsak kos še na oko pečen prepeličji jajček.
Še več odličnih predlogov najdete v prilogi Odprta kuhinja, danes z Nedelom!