Odprta kuhinja: Sladoled iz manga in bazilike

Osvežilen in hitro priprav­ljen sladoled, ki bo teknil predvsem ljubiteljem malce drugačnih okusov. Če je mango dovolj zrel, ga lahko pripravimo brez sladkorja. Primeren je tudi za vegane.

Objavljeno
24. julij 2015 14.53
Priprava in fotografija Ana Bulat
Priprava in fotografija Ana Bulat

Sestavine:

2 zelo zrela manga

žlička in pol naribanega 
svežega ingverja

žlička vanilje v prahu

2 žlici limonovega soka

3 dl polnomastnega 
kokosovega mleka

4 žlice vode

6 večjih lističev sveže bazilike

Priprava:

V samostoječi mešalnik damo koščke manga, svežen nariban ingver, vaniljo v prahu, 
limonov sok, kokosovo mleko, vodo in svežo baziliko. Dobro zmešamo. 
Po okusu dodamo še kak listič bazilike.

Če se nam zdi premalo sladko, lahko dodamo še žlico, dve sladkorja v prahu.

Vlijemo v posodo in pustimo v zamrzovalniku, da se strdi. Po dobrih 45 minutah 
sladoled premešamo, da razbijemo kristalčke.

Preden postrežemo, naj sladoled nekaj minut stoji na sobni temperaturi.

 

Namig: Zmes lahko vlijemo tudi v modelčke za lučke.