Štruklji s češnjami
4. mesto za Nejca Klobaso iz Ljubljane
Sestavine:
- testo
- 500 g moke
- jajce, 2 žlici olja
- 350 ml mlačne vode
- žlica limonovega soka ali kisa
- ščepec soli
- nadev
- 1 kg skute
- 250 g razkoščičenih svežih češenj
- 120 g nerafiniranega kokosovega sladkorja
- 100 g masla
- 30 g vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- ščepec soli
- nastrgana lupina bio limone
- 1 dl sladke smetane
Priprava:
- Testo: iz moke, jajca, mlačne vode in limonovega soka ali kisa zamesimo testo. Oblikujemo kepo, jo dobro namažemo z oljem in pustimo počivati pol ure.
- Nadev: vse sestavine razen češenj rahlo premešamo. Enakomerno namažemo eno plast prej razvlečenega testa. Na začetku naredimo vrstico iz celih razkoščičenih češenj, zvijemo dva zavoja, potem drugi del testa posujemo z narezanimi razkoščičenimi češnjami in zvijemo do konca.
- Zavijemo v dve plasti folije in v kropu kuhamo 45 minut.
Namig: Štruklje postrežemo tople
z drobtinami, prepraženimi na maslu, in posute s sladkorjem v prahu.