Odprta kuhinja: Tapas s friko in klobaso

Da boste polno opremljeni za vrhunski nastop pred svojimi gosti, vam v Odprti kuhinji ponujamo nekaj odličnih predlogov za majhne grižljaje najdaljše noči v letu. Začnimo s tem.

Objavljeno
24. december 2015 10.06
Posodobljeno
27. december 2015 11.00
Tapas s friko in klobaso
Predlaga Marino Furlan

Sestavine:
  • 100 g krompirja
  • jajce
  • 100 g tolminskega sira
  • čajna žlička jabolčnega kisa
  • šopek poljubnih zelišč
  • 2 pečenici
  • 6 prepeličjih jajčk
  • olje, sol, poper


Priprava:

  1. Na masti ali olju zapečemo na tanke lističe narezan krompir. Ogenj mora biti šibek, da krompir ne izgubi preveč vode in otrdi. Ko se obarva, dodamo nariban tolminski (kravji) sir in jabolčni kis, ki preprečuje, da se trdna snov loči od maščobe (da se sir ne začne vleči).
  2. Počasi pečemo in tik pred zdajci dodamo nasekljana zelišča (majaron, timijan, luštrek, drobnjak, pehtran ...); ko sir dobi zlato barvo, odmaknemo z ognja.
  3. Preden postrežemo, počakamo vsaj 5 minut, da se sestavine povežejo.
  4. Pečenice skuhamo v vodi in jih na maščobi popečemo. Narežemo jih na podolgovate kose in jih položimo na rezine frike.
  5. Na koncu dodamo na vsak kos še na oko pečen prepeličji jajček.


Še več odličnih predlogov najdete v prilogi Odprta kuhinja, danes z Nedelom!