V nedeljo pečemo: Kozarčki z bučno kremo

Za martinovo si tokrat privoščimo še drugačen kozarček. Z bučami? Zakaj pa ne! To je vendar njihov trenutek!

Objavljeno
06. november 2015 16.54
Ana Bulat
Ana Bulat
Sestavine za 4-5 kozarčkov:
  • 120 g polnozrnatih piškotov
  • 40 g masla
  • zavitek vaniljevega sladkor
  • 150 g bučnega pireja (maslena buča)
  • ½ žličke cimeta
  • 1/3 žličke mletih klinčkov
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 dl sladke smetane
  • žlica sladkorja


Priprava:

  1. Piškote zdrobimo in jim primešamo vaniljev sladkor. Maslo stopimo in ga dodamo piškotnim drobtinam ter dobro premešamo. Drobtine nadevamo v kozarčke.
  2. Bučni pire zmešamo s cimetom, klinčki in sladkorjem v prahu. Sladko smetano in sladkor stepemo. Polovico stepene sladke smetane narahlo vmešamo v bučno zmes. Nadevamo jo v pripravljene kozarčke. Čez nabrizgamo preostalo sladko smetano. Hranimo v hladilniku.
  3. Plasti krem v kozarčkih nalagamo poljubno.

Namig: Bučni pire si naredimo kar sami: bučo prerežemo, izdolbemo semena, jo narežemo na več večjih kosov in jo položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo na 180-200 stopinjah Celzija do mehkega (25-40 minut). Pečeno malce ohladimo, olupimo in naredimo pire. Pire hranimo v hladilniku, uporabimo ga lahko za slane in sladke jedi.

Pa sladek tek!