- 120 g polnozrnatih piškotov
- 40 g masla
- zavitek vaniljevega sladkor
- 150 g bučnega pireja (maslena buča)
- ½ žličke cimeta
- 1/3 žličke mletih klinčkov
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
- žlica sladkorja
Priprava:
- Piškote zdrobimo in jim primešamo vaniljev sladkor. Maslo stopimo in ga dodamo piškotnim drobtinam ter dobro premešamo. Drobtine nadevamo v kozarčke.
- Bučni pire zmešamo s cimetom, klinčki in sladkorjem v prahu. Sladko smetano in sladkor stepemo. Polovico stepene sladke smetane narahlo vmešamo v bučno zmes. Nadevamo jo v pripravljene kozarčke. Čez nabrizgamo preostalo sladko smetano. Hranimo v hladilniku.
- Plasti krem v kozarčkih nalagamo poljubno.
Namig: Bučni pire si naredimo kar sami: bučo prerežemo, izdolbemo semena, jo narežemo na več večjih kosov in jo položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo na 180-200 stopinjah Celzija do mehkega (25-40 minut). Pečeno malce ohladimo, olupimo in naredimo pire. Pire hranimo v hladilniku, uporabimo ga lahko za slane in sladke jedi.
Pa sladek tek!