Za prvič smo se povabili k sijajnemu Klemnu Bunderli, multitalentu z Radia Aktual. Ne boste verjeli, kaj nam je povedal o svoji navadi pitja kave, medtem ko nam je razkazoval pomembne reči v svoji domači kuhinji v Žirovnici. Potem ko nam nekaj časa ni bilo čisto nič jasno, smo vseeno previdno izustili: »Klemen, saj ti je že kdo kdaj malo namignil, da si poln protislovij, ne?«
Na kmetiji Šeruga smo se dali poučiti, kako lahko z nekaj dobre volje letos doma pripravimo malo drugačno Martinovo pojedino. Ljubeznivo popoldne z ljubeznivimi ljudmi in hrano, s katero si človek z veseljem omasti brk.
Lotili smo se tudi zabavna naloge: redno bomo preverjali trike − kuharske in drugačne, povsem gospodinjske −, ki krožijo med ljudmi. Tokrat smo ugotavljali, ali dodajanje krompirja res razsoli preveč slano juho, obrabili smo si prste, ko smo z njim drgnili madeže na rokah in na kozarcih, na koncu pa utrujeni pristali na − ikebano.
Odlični Toni Gomišek pa se je lotil teksta o tem, kaj se zgodi, kadar je kakšna vinska letina pospremljena s toliko pričakovanji in dobrimi napovemi, kot je bila letošnja. Za ljubitelje vina pa imamo še uporabno infografiko, pravzaprav plakat, ki vam bo razkril, kako se v realnih življenjskih situacijah izbira pravo vino.