Odprta kuhinja: V novi podobi

Priljubljena kulinarična priloga Nedela k vam v nedeljo prihaja prenovljena in še polepšana, pa tudi kar nekaj zanimivih novih rubrik smo si izmislili.

Objavljeno
03. november 2015 16.02
Karina Cunder Reščič, Odprta kuhinja
Karina Cunder Reščič, Odprta kuhinja

Za prvič smo se povabili k sijajnemu Klemnu Bunderli, multitalentu z Radia Aktual. Ne boste verjeli, kaj nam je povedal o svoji navadi pitja kave, medtem ko nam je razkazoval pomembne reči v svoji domači kuhinji v Žirovnici. Potem ko nam nekaj časa ni bilo čisto nič jasno, smo vseeno previdno izustili: »Klemen, saj ti je že kdo kdaj malo namignil, da si poln protislovij, ne?«

Na kmetiji Šeruga smo se dali poučiti, kako lahko z nekaj dobre volje letos doma pripravimo malo drugačno Martinovo pojedino. Ljubeznivo popoldne z ljubeznivimi ljudmi in hrano, s katero si človek z veseljem omasti brk.

Lotili smo se tudi zabavna naloge: redno bomo preverjali trike − kuharske in drugačne, povsem gospodinjske −, ki krožijo med ljudmi. Tokrat smo ugotavljali, ali dodajanje krompirja res razsoli preveč slano juho, obrabili smo si prste, ko smo z njim drgnili madeže na rokah in na kozarcih, na koncu pa utrujeni pristali na − ikebano.

Odlični Toni Gomišek pa se je lotil teksta o tem, kaj se zgodi, kadar je kakšna vinska letina pospremljena s toliko pričakovanji in dobrimi napovemi, kot je bila letošnja. Za ljubitelje vina pa imamo še uporabno infografiko, pravzaprav plakat, ki vam bo razkril, kako se v realnih življenjskih situacijah izbira pravo vino.