Arašidovi piškoti so resda kalorična bomba, vendar so tudi nekaj posebnega! Odličen recept s spletne strani Betty Crocker. Uporabite preostanek Miklavževih arašidov, saj se jih ne splača predolgo hraniti. Postanejo žarki.
Sestavine:
- 250 g kremastega arašidovega masla
- 150 g sladkorja
- žlička jedilne sode
- žlička vanilje v prahu ali tekočini ali vrečka vaniljevega sladkorja
- jajce
- pol skodelice drobno mletih oluščenih, neslanih arašidov
- sol za posip (iz mlinčka)
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.
- V veliko posodo damo arašidovo maslo, sladkor, sodo, vaniljo in jajce. Dobro premešamo z električnim mešalnikom.
- V zmes vmešamo arašide, nato iz nje oblikujemo za oreh velike kroglice. Polagamo jih na pekač dovolj narazen in z vilicami v vsakega križkraž naredimo zareze. Ne pregloboko!
- Piškotke blago potresemo s soljo in pekač porinemo v segreto pečico za 10-12 minut.
- Pečene nekaj minut hladimo na pekaču, nato do konca še na mrežici.