Zadnji petek v oktobru se bomo že petič zbrali radolške restavracije in gostilne ter naši okoliški dobavitelji in umetniki. Skupaj bomo ponosno odprli mesec Okusov Radolce.
Ves november bomo ponujali lokalne jedi, iz lokalnih sestavin, na meni karticah bomo navedli tudi dobavitelje. Cena jedilnikov bo enotna, 17 evrov. In pri vsakem od nas bo drugače. Vsak ima svojo zgodbo, svoje jedi, ki jih začini po svoje. V tej različnosti smo res bogati.
Vsak ima svojo zgodbo, svoje jedi, ki jih začini po svoje. Foto: Vila Podvin
Leta 2013 smo iz zimskega spanja začeli obujati Vilo Podvin. Soočali smo se z negotovostjo glede našega izziva, okolica ni bila navdušena nad našim prihodom. Pa vendar smo prihajali domov, v radolško občino. Želeli smo pokazati, da lahko s trdim delom in pozitivno ciljno usmerjenostjo ter predvsem s povezovanjem uspemo. Marsikateri gostinec bi takrat raje videl, da bi ostali na Bledu in pustili več prostora njim. Zdaj so drugačnega mnenja.
Ves november bomo ponujali lokalne jedi, iz lokalnih sestavin. Foto: Vila Podvin
Želeli smo pokazati, da lahko s trdim delom in pozitivno ciljno usmerjenostjo ter predvsem s povezovanjem uspemo. Foto: Vila Podvin
Povezujemo se tudi med letom, gostimo novinarje in turistične agente, ki obiščejo Radolco, sodelujemo na novoletnem bazarju. Foto: Vila Podvin
Skupaj smo izdali knjižico Okusi Radolce v štirih jezikovnih različicah. Vsaka restavracija je prispevala tudi najbolj prepoznavni recept svoje hiše. Knjižice so pošle in skupaj smo začeli razmišljati o novostih v ponatisu. Poleg tega pa nas je kar naprej zaposlovala misel o dejanski kakovosti naših restavracij. Res je, da ima vsak svojo zgodbo. Pa jo predstavlja na najboljši možni način? Kaj lahko še izboljša? Mi smo stalno vpeti v delovni proces in ne vidimo več dejanskega stanja.
Izredna pozitivna energija in polne gostilne v turistično najbolj mrtvem mesecu novembru. Foto: Vila Podvin
Dobrote lokalnih dobaviteljev. Foto: Vila Podvin
Skupaj smo se zavedali, da bodo mnenja kritikov tudi odločilno vplivala na našo družino Okusov Radolce. Kdor minimalnim standardom kakovosti ne bo ustrezal, bo moral zapustiti družino, dokler pomanjkljivosti ne bo odpravil. Pripravljali smo se na nenapovedane prihode ocenjevalcev, pilili svoje zgodbe, jedilnike, postrežbo, uniforme ...
In končno smo dočakali opise našega dela. Brali smo o tem, kaj je treba izboljšati, kaj je že dobro in kaj je celo odlično. Res se je naša družina po kritični presoji zmanjšala za nekaj članov, a ti, ki smo ostali, smo se zavezali h kakovosti, k nenehnim izboljšavam, nadgradnji, povezovanju. V naši Radolci želimo zadovoljne goste, ki se vračajo in raziskujejo vedno nove zgodbe, ki jih razvijamo zanje. Na takšen način se razvijamo tudi mi!
Radolca, slovenski center kulinarike, kulture in tradicije, ja, to smo mi!!!
***
Uroš Štefelin je vrhunski kuharski mojster in solastnik restavracije Vila Podvin, ki navdih za svoje kulinarične stvaritve črpa iz lokalnih sestavin in tradicije.
V vlogi avtorjev naših kulinaričnih blogov, s katerimi vam postrežemo vsak četrtek ob 15. uri, mu družbo delajo še:
- Klemen Rojnik, jedec, triatlonec in farmacevt
- Anja Korenč, oblikovalka embalaže, soustanoviteljica studia Fork.
- Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic
- Gorazd Potočnik, slaščičarski mojster in lastnik podjetja Sladkozvočje.
- Anita Lozar in Matej Pelicon, pivovarja in lastnika ajdovske craft pivovarne Pelicon.
Po dosjeju kulinaričnih blogov lahko brskate TUKAJ.