Petkov namig za kosilo: Testenine z morskimi sadeži in ribo

Poletno, priprava 10 minut, 
čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
24. julij 2015 12.26
Posodobljeno
31. julij 2015 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

400 g testenin

2 pločevinki vloženega paradižnika (pire, pelati, koščki) ali 0,5 kg narezanih svežih paradižnikov

200 g ribjih filejev 
(oslič, atlantski list ipd.)

450 g zamrznjenih morskih sadežev

žlica kaper, glavica česna, bazilika

po želji narezane izkoščičene oljke

 

 

Priprava:

Ribje fileje na hitro popečemo na olju, da porjavijo. Popečene razkosamo.

Testenine stresemo v slan krop in skuhamo al dente.

V širšo kozico dodamo paradižnik, morske sadeže in nad močnim plamenom kuhamo 5 minut.

V omako vmešamo kose rib, strt česen, narezano baziliko, oplak­njene kapre (in oljke), odcejene testenine, premešamo in takoj ponudimo z zeljno solato.

 

Različica: Namesto zamrznjenih izberemo sveže morske sadeže glede na ponudbo v ribarnici.

Nasvet: Sveže školjke najprej temeljito skrtačimo, nato stresemo v ponev in nekaj minut segrevamo, da se odprejo. Tiste, ki se ne odprejo, zavržemo. Odstavimo in meso školjke ločimo od lupine kar nad ponvijo, da prestrežemo tekočino. Meso školjk vmešamo k paradižnikom, ki jih skuhamo posebej, in nazadnje prilijemo precejeno prestreženo tekočino.