Petkov namig za kosilo: Fižolova solata z avokadom

Za lahko petkovo solato izberite nekoliko bolj čvrst avokado in si vzemite 10 minut za pripravo! Pa dober tek!

Objavljeno
20. november 2015 12.14
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • čvrst avokado
  • 100 g poltrdega sira
  • večja pločevinka fižola (mešane vrste)
  • majhna rdeča čebula
  • preliv: olje, sok 1 limone, sol, poper


Priprava:

  1. Avokado olupimo, mu odstranimo koščico, narežemo na rezine ali kocke, stresemo v solatno skledo in takoj prelijemo z limonovim sokom.
  2. Sir narežemo na kocke, čebulo na tanke rezine in zvrnemo k avokadu v skledo.
  3. Nazadnje v solatno skledo stresemo vložen fižol.
  4. Vse skupaj solimo, popramo, prelijemo z oljem in res previdno premešamo.

Namig: Solato ponudimo s poširanim jajcem, popečenimi tortiljami ali kosom kruha po špinačni juhi. Za posladek se priležejo odtaljene in malo ogrete posladkorjene maline z jogurtom.


Različica: V solato dodajte še koruzo in dve trdo kuhani jajci - za barvitost in večjo hranljivost.