- čvrst avokado
- 100 g poltrdega sira
- večja pločevinka fižola (mešane vrste)
- majhna rdeča čebula
- preliv: olje, sok 1 limone, sol, poper
Priprava:
- Avokado olupimo, mu odstranimo koščico, narežemo na rezine ali kocke, stresemo v solatno skledo in takoj prelijemo z limonovim sokom.
- Sir narežemo na kocke, čebulo na tanke rezine in zvrnemo k avokadu v skledo.
- Nazadnje v solatno skledo stresemo vložen fižol.
- Vse skupaj solimo, popramo, prelijemo z oljem in res previdno premešamo.
Namig: Solato ponudimo s poširanim jajcem, popečenimi tortiljami ali kosom kruha po špinačni juhi. Za posladek se priležejo odtaljene in malo ogrete posladkorjene maline z jogurtom.
Različica: V solato dodajte še koruzo in dve trdo kuhani jajci - za barvitost in večjo hranljivost.