2 večja jajčevca, 2 stroka česna
sol, oljčno olje
125 g mocarele
200 g pretlačene skute
peteršilj, bazilika
pločevinka vloženega paradižnikovega pireja
Priprava:
Jajčevca umijemo, odstranimo pecelj in nato po dolgem narežemo na tanke rezine. Vsako rezino potresemo s soljo in pustimo stati 10 minut.
Česen, peteršilj in baziliko drobno sesekljamo, stresemo v posodo, dodamo skuto, rahlo solimo in premešamo.
Mocarelo prav tako narežemo na drobne kocke in vmešamo med skutni nadev.
Pečico vklopimo na 160–180 stopinj. V pekač nalijemo paradižnikov pire.
Rezine jajčevcev popivnamo s kuhinjskim prtičkom.
V ponev nalijemo malce olja, ga segrejemo in na njem na hitro ocvremo rezine jajčevcev z obeh strani. Preložimo jih na krožnik, da se malo ohladijo.
Na vsako rezino namažemo žlico nadeva, narahlo zvijemo in položimo v pekač tesno drug ob drugega. Pekač postavimo v pečico za 10–15 minut.
Jed ponudimo s kruhom in kosom pečene ribe ter sezonsko solato.