Petkov namig za kosilo: Jajčevci s skutnim nadevom v paradižnikovi omaki

Z zadnjimi poletnimi melancanami; priprava 20 minut, čas peke 10–15 minut

Objavljeno
04. oktober 2015 17.52
JAJČEVCI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

2 večja jajčevca, 2 stroka česna

sol, oljčno olje

125 g mocarele

200 g pretlačene skute

peteršilj, bazilika

pločevinka vloženega paradižnikovega pireja

 

Priprava:

Jajčevca umijemo, odstranimo pecelj in nato po dolgem narežemo na tanke rezine. Vsako rezino potresemo s soljo in pustimo stati 10 minut.

Česen, peteršilj in baziliko drobno sesekljamo, stresemo v posodo, dodamo skuto, rahlo solimo in premešamo.

Mocarelo prav tako narežemo na drobne kocke in vmešamo med skutni nadev.

Pečico vklopimo na 160–180 stopinj. V pekač nalijemo paradižnikov pire.

Rezine jajčevcev popivnamo s kuhinjskim prtičkom.

V ponev nalijemo malce olja, ga segrejemo in na njem na hitro ocvremo rezine jajčevcev z obeh strani. Preložimo jih na krožnik, da se malo ohladijo.

Na vsako rezino namažemo žlico nadeva, narahlo zvijemo in položimo v pekač tesno drug ob drugega. Pekač postavimo v pečico za 10–15 minut.

Jed ponudimo s kruhom in kosom pečene ribe ter sezonsko solato.