Petkov namig za kosilo: Krompir z zelenjavo

Najbolj slastno z mladim krompirčkom; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
18. maj 2015 14.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine: 

5 velikih krompirjev ali malo več mladega krompirja

2 korenčka

velik por

oljčno olje

sol

100 g poltrdega sira

poljubna mlada sveža zelišča (peteršilj, drobnjak, mladi česen, krebuljica, koper)

 

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Če imamo mlad krompir, ga le umijemo in narežemo. Korenček narežemo na tanjše kolobarje in ga skupaj s krompirjem v slani vodi do mehkega skuhamo.

V ponvi, prevlečeni s plastjo proti prijemanju, na oljčnem olju popečemo na kolobarje narezan por. Dodamo odcejen krompir in korenje ter 2–3 minute pražimo, če želimo malo bolj hrustljav krompirček, še kakšno minuto dlje.

Odstavimo, potresemo z naribanim sirom in sesekljanimi zelišči.

Jed ponudimo ob pečeni postrvi z veliko skledo sezonske solate.

 

Različica: Zraven krompirja popražimo kocke paprike. Zelo dobro!