Petkov namig za kosilo: Lignji »na žaru«

Iz ponve ali s pravega žara na oglje; priprava 5 minut, čas peke 6 minut

Objavljeno
09. junij 2015 11.42
LIGNJI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

1 kg očiščenih lignjev

oljčno olje

2 stroka česna

 

Priprava:

Očiščene lignje oplaknemo pod tekočo vodo, nato povsem osušimo s kuhinjsko servieto.

Narebreno ponev močno segrejemo. Nanjo naložimo lignje in jih sprva pečemo 1 minuto. Nato jih premažemo z oljem, obrnemo in pečemo še 5 minut. Pečemo na res močnem ognju na močno razgreti plošči oz. ponvi, da morebitna izcejena voda sproti izpareva. Enako naredimo, kadar pečemo na pravem žaru nad ogljem.

Pečene lignje preložimo na krožnik in začinimo z narezanim česnom v oljčnem olju.

Ponudimo jih po špinačni ali koprivni juhi, v katero smo kanili nekaj kapelj oljčnega olja in jo na krožniku obogatili z nadrobljeno albuminsko skuto.

Za posladek naj bodo sveže jagode s sladoledom.