Petkov namig za kosilo: Mlečna prosena kaša s čokolado

Božajoča jed ob koncu delovnega tedna; čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
13. oktober 2014 10.59
MLEČNA PROSENA KAŠA S ČOKOLADO
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

liter mleka

200 g prosene kaše

2 žlici sladkorja

100 g temne čokolade

po želji grobo narezani mandlji, orehi, rozine

 

Priprava:

V dovolj velik lonec nalijemo mleko in ga sladkamo. Pristavimo in počakamo, da zavre.

Medtem na rešetu oplaknemo proseno kašo.

V vrelo mleko vsujemo oprano proseno kašo, počakamo, da spet zavre, in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.

Kuhano kašo postrežemo s koščki čokolade, oreščki in rozinami kot sladico po bogati paradižnikovi juhi s koščki svežega lososa.

 

Koristen nasvet:

Svetujem, da kašo pred uporabo na hitro preberemo, saj je v zavitku pogosto precej nesnage.