- 2 zavitka zamrznjenih njokov (po 400 g)
- 2 pločevinki paradižnika
- 4 pločevinke tunine v ekstra deviškem oljčnem olju
- majhna glavica česna
- sol
Priprava:
- V velikem loncu pristavimo vodo.
- Česen narežemo ali sesekljamo in stresemo v globoko ponev. Dodamo za žlico ali največ dve olja iz pločevinke tunine in česen hitro popražimo, da zadiši.
- Potem prilijemo paradižnik iz pločevink, zavremo in nad šibkim ognjem kuhamo 5 minut.
- Zdaj bi morala voda za njoke že vreti. Solimo jo in v krop stresemo njoke. Z leseno lopatico jih privzdignemo z dna posodo, počakamo, da voda spet zavre, nato ogenj zmanjšamo in skuhamo po navodilih proizvajalca.
- Pločevinke s tunino odpremo, odlijemo olje, tunino pa zvrnemo v omako. Po potrebi prilijemo vodo in omako solimo.
- Kuhane njoke odcedimo in stresemo v omako. Premešamo in ponudimo s solato iz kuhanega pora.
Pa dober tek!