Petkov namig za kosilo: Njoki v paradižnikovi 
omaki s tunino

Hitro skuhano in odlično, če postrežete še s parmezanom. Priprava traja 5 minut, 
čas kuhanja pa 10 minut.

Objavljeno
27. november 2015 10.42
Sestavine:
  • 2 zavitka zamrznjenih njokov 
(po 400 g)
  • 2 pločevinki paradižnika
  • 4 pločevinke tunine v ekstra deviškem oljčnem olju
  • majhna glavica česna
  • sol


Priprava:

  1. V velikem loncu pristavimo vodo.
  2. Česen narežemo ali sesekljamo in stresemo v globoko ponev. Dodamo za žlico ali največ dve olja iz pločevinke tunine in česen hitro popražimo, da zadiši.
  3. Potem prilijemo paradižnik iz pločevink, zavremo in nad šibkim ognjem kuhamo 5 minut.
  4. Zdaj bi morala voda za njoke že vreti. Solimo jo in v krop stresemo njoke. Z leseno lopatico jih privzdignemo z dna posodo, počakamo, da voda spet zavre, nato ogenj zmanjšamo in skuhamo po navodilih proizvajalca.
  5. Pločevinke s tunino odpremo, odlijemo olje, tunino pa zvrnemo v omako. Po potrebi prilijemo vodo in omako solimo.
  6. Kuhane njoke odcedimo in stresemo v omako. Premešamo in ponudimo s solato iz kuhanega pora.

Pa dober tek!