Petkov namig za kosilo: Ocvrte sardele s tzatzikijem

Lahko nastopijo kot omaka, priloga ali solata. Priprava bo trajala zgolj 20 minut. Dober tek.

Objavljeno
26. maj 2017 10.29

Sestavine:

  • sveža kumara
  • sol
  • 5 strokov česna
  • žlica oljčnega olja
  • 2-3 žlice skute
  • svež ali suh koper
  • 500 g svežih sardel
  • 2 dl polnomastnega navadnega (grškega) jogurta
  • maščoba za cvrtje, moka, jajce in drobtine za panado
Priprava:

  1. Kumaro olupimo, grobo naribamo na strgalo in posolimo. Počakamo nekaj minut, da izteče voda, nato ožamemo.
  2. Česen stremo ali res drobno sesekljamo.
  3. V posodi zmešamo skuto, jogurt in oljčno olje. Skuto dobro pretlačimo.
  4. Dodamo česen, ožeto kumaro in premešamo.
  5. Nazadnje začinimo s koprom in po gosti blitvini juhi ponudimo z dunajsko ocvrtimi sardelami (postopek za pripravo teh pa najdete v nadaljevanju). Za posladek pa mafin s svežimi jagodami.

 

Opomba: S skuto je tzatziki »lažji«. Če jo izpustimo, moramo obvezno dodati nekaj žlic goste (mastne) kisle smetane.

Koristen Nasvet: Vodo po ožemanju kumar popijte - za lepšo kožo, hidracijo telesa, osvežitev itd.

Ali veste: Kako pripraviti ocvrte sardele? Sardelam zarežite v trebušno votlino in odstranite notranje organe, nato še glave. V posodi z vodo in grobo soljo jih oplaknite in hkrati odstranite luske. Odcedite, povaljajte v moki, jajcu in drobtinah ter ocvrite kot katerikoli zrezek.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.