- 1 kg filejev osliča (ali postrvi, pange itd.)
- sok polovice limone
- glavica česna
- 2 večja korenčka
- večji por
- 50-100 g poltrdega sira
- žlica gorčice
- 2 dl smetane
- žlica moke
- sol, poper
Priprava:
- Pečico vklopimo na 180-190 stopinj.
- Česen očistimo in stremo.
- Ribje fileje razprostremo na krožniku, jih dobro pokapamo z limonovim sokom, potresemo s strtim česnom in pustimo marinirati.
- Korenje in por narežemo na kolesca in v slani vodi blanširamo največ 3 minute, nato odcedimo in preložimo v model. Vodo, v kateri smo blanširali zelenjavo, prihranimo.
- Zdaj se lotimo omake: v posodici pomešamo gorčico, smetano, moko, sol in poper ter postopno prilivamo prihranjeno vodo, da dobimo tekočo omako oziroma preliv. Naribamo sir.
- V model na zelenjavo položimo ribje fileje. Vse narahlo solimo, nato prelijemo z omako. Nazadnje potresemo še s sirom in postavimo v ogreto pečico za 20 minut.
- Ponudimo kot glavno jed ob kuskusu in zeleni solati.
Naredimo vnaprej: Seveda, lahko, le da v tem primeru ne računajte na zelo hrustljavo skorjico.
Različica: Od zelenjave lahko izberete glede na sezono, kar vam srce poželi.
Priporočamo še: Špageti s čemaževim pestom