- 1 kg filejev osliča (ali postrvi, pange, itd.)
- sok polovice limone
- glavica česna
- 2 večja korenčka
- večji por
- 50 - 100 g poltrdega sira
- žlica gorčice
- 2 dl smetane za kuhanje
- žlica moke
- sol
- poper
Priprava:
- Pečico vklopimo na 180 - 190 stopinj.
- Česen očistimo in stremo.
- Ribje fileje razprostremo na krožniku, jih dobro pokapljamo z limonovim sokom, potresemo s strtim česnom in pustimo marinirati.
- Korenje in por narežemo na kolesca ter v slani vodi blanširamo največ 3 minute, nato odcedimo in preložimo v model. Vodo, v kateri smo blanširali zelenjavo, prihranimo.
- Zdaj se lotimo omake, in sicer v posodici pomešamo gorčico, smetano, moko, sol in poper ter postopno prilivamo prihranjeno vodo, da dobimo tekočo omako/ preliv.
- Naribamo sir.
- V model na zelenjavo polagamo ribje fileje kakor strešnike, da fileji slonijo drug na drugem. Vse narahlo solimo, nato prelijemo z omako. Nazadnje potresemo še s sirom in postavimo v ogreto pečico za 20 minut.
Namig: Ponudimo kot glavno jed ob kuskusu in zeleni solati.
Pa dober tek!