Petkov namig za kosilo: Polnjeni lignji v paradiž­nikovi omaki

Za ljubitelje lignjev; priprava 15 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
07. oktober 2014 11.14
POLNJENI LIGNJI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

0,75–1 kg lignjev

3 rezine dan starega kruha

1 čebula

2 stroka česna

peteršilj

1–2 jajci

pločevinka paradižnika

 

Priprava:

Kruh narežemo na majhne kocke.

Čebulo, nekaj vejic peteršilja in strok česna drobno narežemo in vse na malo oljčnega olja hitro popražimo, da zadiši. Stresemo v posodo h kruhovim kockam.

Zatem v ponev stresemo na manjše kose narezane lovke lignjev, malce popečemo in jih preložimo v posodo h kruhu. Nazadnje dobro vmešamo še jajce.

S kruhovim nadevom napolnimo lignje in jih zašpilimo z zobotrebci.

Tako pripravljene lignje v višji ponvi ali na ponvi za žar popečemo na obeh straneh na zelo močnem plamenu, ogenj zmanjšamo, dodamo paradižnik, preostali česen in pokrito kuhamo 10 minut. Ne mešamo, raje stresamo.

Omako začinimo s peteršiljem, solimo. Ponudimo po juhi iz zelene kot glavno jed z bogato sezonsko solato. Za posladek bosta teknila sadna skuta in medeni piškot.