Sestavine:
0,75–1 kg lignjev
3 rezine dan starega kruha
1 čebula
2 stroka česna
peteršilj
1–2 jajci
pločevinka paradižnika
Priprava:
Kruh narežemo na majhne kocke.
Čebulo, nekaj vejic peteršilja in strok česna drobno narežemo in vse na malo oljčnega olja hitro popražimo, da zadiši. Stresemo v posodo h kruhovim kockam.
Zatem v ponev stresemo na manjše kose narezane lovke lignjev, malce popečemo in jih preložimo v posodo h kruhu. Nazadnje dobro vmešamo še jajce.
S kruhovim nadevom napolnimo lignje in jih zašpilimo z zobotrebci.
Tako pripravljene lignje v višji ponvi ali na ponvi za žar popečemo na obeh straneh na zelo močnem plamenu, ogenj zmanjšamo, dodamo paradižnik, preostali česen in pokrito kuhamo 10 minut. Ne mešamo, raje stresamo.
Omako začinimo s peteršiljem, solimo. Ponudimo po juhi iz zelene kot glavno jed z bogato sezonsko solato. Za posladek bosta teknila sadna skuta in medeni piškot.