Petkov namig za kosilo: Radičeva solata 
s skuto in krutoni

Lahka popraznična jed, ki vas napolni s hranilnimi snovmi in izgubljenimi vitamini. Pa dober tek v letu 2016!

Objavljeno
24. december 2015 13.34
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 250 g radiča
  • manjša endivija
  • 3 žlice suhe skute (albuminske ali običajne)
  • balzamični kis, sol
  • 2 rezini kruha
  • oljčno olje
  • 4 stroki česna


Priprava:

  1. Najprej se lotimo krutonov. Iz kruha narežemo kocke, jih stresemo v ponev in začnemo segrevati. Po minuti jih poškropimo z oljčnim oljem in naprej segrevamo, opekamo, da zunaj postanejo hrustljave, sredica pa še malce mehka. Na hitro očistimo še česen, ga v možnarju le rahlo stremo in damo na kratko v ponev. Odstavimo.
  2. Očistimo radič in endivijo, stresemo v solatno skledo. Zdaj čez vse nadrobimo skuto, prelijemo z balzamičnim kisom, solimo, rahlo popramo, potresemo s krutoni, česnom, premešamo in takoj ponudimo.
  3. Pred solato ponudimo gosto korenčkovo juhico.


Različica: Namesto skute lahko uporabite sir feta.