- 250 g radiča
- manjša endivija
- 3 žlice suhe skute (albuminske ali običajne)
- balzamični kis, sol
- 2 rezini kruha
- oljčno olje
- 4 stroki česna
Priprava:
- Najprej se lotimo krutonov. Iz kruha narežemo kocke, jih stresemo v ponev in začnemo segrevati. Po minuti jih poškropimo z oljčnim oljem in naprej segrevamo, opekamo, da zunaj postanejo hrustljave, sredica pa še malce mehka. Na hitro očistimo še česen, ga v možnarju le rahlo stremo in damo na kratko v ponev. Odstavimo.
- Očistimo radič in endivijo, stresemo v solatno skledo. Zdaj čez vse nadrobimo skuto, prelijemo z balzamičnim kisom, solimo, rahlo popramo, potresemo s krutoni, česnom, premešamo in takoj ponudimo.
- Pred solato ponudimo gosto korenčkovo juhico.
Različica: Namesto skute lahko uporabite sir feta.