- 0,75 l mleka
- 180 g belega okroglozrnatega riža
- pol žličke soli
- 70 g razmehčanega masla
- 3 jajca
- 200 g pasirane skute
- 100 g sladkorja
Priprava:
- Mleko nalijemo v kozico, ga solimo in zavremo. Zakuhamo riž in ga na šibkem ognju kuhamo 15 - 20 minut, nato malce ohladimo.
- Rumenjake ločimo od beljakov- slednje damo v posebno skledo, kjer bomo kasneje stepli čvrst beljakov sneg.
- Pečico vklopimo na 180 stopinj, pripravimo tudi narastkov model, ki ga namastimo.
- Maslo v posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo. Izmenjaje mu dodamo sladkor in rumenjake. Vse dobro spenimo.
- Zdaj dodamo še skuto, ohlajen riž in premešamo.
- Beljake stepemo v trd sneg in ga vmešamo med riž. Zmes naložimo v model, pogladimo in porinemo v pečico za 20 - 25 minut, da se zlato zapeče.
Ponudimo prelito s sadnim sirupom ali čežano kot sladico po gosti grahovi juhi.
Pa dober tek!