Petkov namig za kosilo: Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Najbolj aromatični so mladi listki pehtrana; priprava 10 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
30. maj 2015 18.16
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
žlica masla
2 žlici oljčnega olja
500 g gob (šampinjonov)
sol, poper
3 vejice svežega pehtrana
200 g kozjega sira
50 g parmezana
0,5 dl mleka
500 g testenin

Priprava:
Šampinjone narežemo na rezine. Kozji sir in parmezan naribamo, pehtran nasekljamo.
V veliki ponvi segrejemo maslo in žlico oljčnega olja, dodamo narezane šampinjone, solimo, popramo in na srednje močnem ognju pražimo nekaj minut, da vsa tekočina izpari. Ohladimo.
V posodici zmešamo nariban kozji sir in parmezan, prilijemo mleko ter solimo z dvema ščepcema soli.
Medtem v večji količini slane vode skuhamo testenine na zob. Odcedimo, vendar nekaj vode prihranimo.
Sirovo mešanico razredčimo s skodelico ali dvema vode, v kateri so se kuhale testenine, in dobro premešamo. Zlijemo h gobicam, dodamo odcejene rezance, prelijemo z žlico olja, potresemo s pehtranom ter premešamo. Takoj ponudimo s paradižnikovo solato, za posladek se prileže kos melone.