Petkov namig za kosilo: Testenine v paradižnikovi omaki s tunino in koruzo

Ta hitra različica testenin za številne okuse. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut. Dober tek!

Objavljeno
28. februar 2018 12.25
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 1,5 pločevinke vloženega paradižnika
  • 4 pločevinke tunine v oljčnem olju
  • pločevinka vložene koruze
  • bazilika, peteršilj, sol
  • oljčno olje
  • sol, poper, 3 stroki česna
  • 400-500 g testenin

Priprava:

  1. V velik lonec nalijemo vodo za testenine in jo zavremo.
  2. Medtem narežemo česen. V globoki ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo paradiž­nik, zavremo in nato omako nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
  3. V krop stresemo sol in nato v kipečo vodo testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je napisano na embalaži.
  4. Pločevinke s tunino odpremo, odlijemo olje in tunino razkosamo v omako. Premešamo.
  5. Odpremo tudi pločevinko koruze, odlijemo vodo in tudi koruzo vmešamo v omako. Solimo, popramo, začinimo z baziliko.
  6. Testenine odcedimo in stresemo v omako. Premešamo in takoj ponudimo z zeleno solato z naribanim korenjem.

Različica: Jaz bi v omako dodala še ščep feferona, da okrepi in zaokroži okus, ampak to je stvar osebnega okusa (družine).

Naredimo vnaprej: Seveda, omako skuhajte vnaprej brez zadržkov.

Opomba: Ena pločevinka in pol? Polovico ste menda porabili v včerajšnjem kariju. Če niste, za omako vzemite dve pločevinki paradižnika.

 


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.