Petkov namig za kosilo: Testenine z limonovo omako

Pravšnja jed na vroč poletni dan; priprava 15 minut

Objavljeno
19. julij 2015 15.52
TESTENINE Z LIMONO
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

500 g testenin

sok 2 limon

lupinica 1 eko limone

6 žlic oljčnega olja

125 g parmezana

sol, sveža bazilika

 

Priprava:

Testenine stresemo v slan krop in skuhamo al dente. Vodo prihranimo.

Medtem ko se kuhajo, narežemo lupinico in stisnemo sok limon ter v posodi pomešamo z oljčnim oljem in naribanim parmezanom. Solimo.

Kuhane in odcejene testenine stresemo v limonovo omako in temeljito premešamo, pri čemer se parmezan rahlo raztopi. Po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine, ali olje in začinimo z baziliko.

Ponudimo s skledo grške solate.