Petkov namig za kosilo: Testenine z morskimi sadeži in ribo

V pričakovanju poletja. Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Objavljeno
28. maj 2017 16.28
Sestavine:
  • 400-500 g testenin
  • 2 pločevinki vloženega paradižnika (pire, pelati, koščki)
  • 200 g ribjih filejev (oslič, atlantski list ipd.)
  • 450 g zamrznjenih morskih sadežev
  • žlica kaper
  • glavica česna, bazilika
  • po želji narezane izkoščičene oljke


Priprava:

  1. Ribje fileje v ponvi na hitro popečemo na olju, da porjavijo. Popečene in malo ohlajene razkosamo na krožniku.
  2. Testenine stresemo v slan krop in skuhamo al dente.
  3. V ponev damo paradižnik, morske sadeže in nad močnim plamenom dušimo 5 minut.
  4. V omako vmešamo kose rib, strt česen, narezano baziliko, oplaknjene kapre (in oljke), odcejene testenine, premešamo in takoj ponudimo z zeleno solato.


Različica: Namesto zamrznjenih izberite sveže morske sadeže glede na ponudbo v ribarnici.

Nasvet: Če boste dobili sveže školjke, naredite takole: školjke najprej temeljito skrtačite, nato stresite v ponev in jih nekaj minut segrevajte, da se odprejo. Tiste, ki se ne odprejo, zavrzite. Odstavite in meso školjk ločite od lupin kar nad ponvijo, da prestrežete tekočino. Meso školjk in tekočino vmešajte v omako.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.