- 300 g testenin (polžki ali druge male testenine po lastni izbiri)
- 2 pesti rozin
- 2 pesti oreščkov
- 2-3 žlice medu
- po želji lupinica eko limone
Priprava:
- Testenine stresemo v slan krop in pustimo kuhati; vsaki 2 minuti jih krepko premešamo.
- Medtem namočimo rozine v vodi, oreščke grobo sesekljamo.
- V servirno skledo stresemo odcejene in oplaknjene kuhane testenine, dodamo rozine, po želji limonovo lupinico, potresemo z oreščki in premešamo.
- Naložimo v skodele in pustimo, da si sladke makarončke vsak prelije z medom po okusu. Ponudimo po nežni bistri ribji juhi z rižem (recept 18. 2. 2018)
Različica: Prehransko bogatejši obrok z nižjim GI dobimo, če med testenine ob vsem drugem zamešamo še skuto (običajno kislo ali sladko/albuminsko iz sirotke). Njami. Rozine nadomestimo z namočenimi suhimi brusnicami, koščki suhih sliv ali suhim sadjem po izbiri.
Naredimo vnaprej: Raje ne. Jed je pripravljena hitro in le pravkar narejena je zares okusna.