Sestavine:
testo za palačinke
4 jajca
250 g moke
400 ml mleka
ščep soli, žlica sladkorja
nadev
1 kg skute
4 žlice sladkorja
lupinica eko limone
jajce
preliv
2 dl sladke smetane
jajce
Priprava:
Gladko zmešamo testo za palačinke. Če imamo čas, ga pustimo počivati pol ure v hladilniku, drugače takoj spečemo tanke palačinke in jih zlagamo na krožnik.
Posebej v posodi zmešamo skuto, jajce, sladkor in limonino lupinico.
Pečico segrejemo na 180 ºC.
Vsako palačinko nadevamo z žlico ali dvema nadeva, nasprotna robova zavihamo (da bo nadev tudi med peko ostal v njej) in palačinko zvijemo. Zvito položimo v pekač. Zlagamo jih tesno drugo ob drugi.
Pripravimo še preliv, in sicer smetano zmešamo z jajcem, in bogato prelijemo palačinke. Model postavimo v segreto pečico in pečemo 20–25 minut.
Ponudimo po fižolovi juhi s korenjem, krompirjem in koruzo (bobiči).