Petkov namig za kosilo: Zapečene skutne palačinke

Nasitna jed – malo daljša priprava; priprava 30 minut, čas peke 20–25 minut

Objavljeno
24. september 2014 11.16
SKUTNE PALAČINKE
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

testo za palačinke

4 jajca

250 g moke

400 ml mleka

ščep soli, žlica sladkorja

nadev

1 kg skute

4 žlice sladkorja

lupinica eko limone

jajce

preliv

2 dl sladke smetane

jajce

 

Priprava:

Gladko zmešamo testo za palačinke. Če imamo čas, ga pustimo počivati pol ure v hladilniku, drugače takoj spečemo tanke palačinke in jih zlagamo na krožnik.

Posebej v posodi zmešamo skuto, jajce, sladkor in limonino lupinico.

Pečico segrejemo na 180 ºC.

Vsako palačinko nadevamo z žlico ali dvema nadeva, nasprotna robova zavihamo (da bo nadev tudi med peko ostal v njej) in palačinko zvijemo. Zvito položimo v pekač. Zlagamo jih tesno drugo ob drugi.

Pripravimo še preliv, in sicer smetano zmešamo z jajcem, in bogato prelijemo palačinke. Model postavimo v segreto pečico in pečemo 20–25 minut.

Ponudimo po fižolovi juhi s korenjem, krompirjem in koruzo (bobiči).