Petkov namig za kosilo: Zeljna solata s korenjem z majonezno-jogurtovo polivko

Še boljša je, če malo odstoji; priprava 10 minut

Objavljeno
26. junij 2015 13.54
SOLATA IZ ZELJA IN KORENČKA Z MAJONEZNO ALI JOGURTOVO POLIVKO
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
500 g svežega zelja
3 večji korenčki
125 g majoneze
1,5–2 dl navadnega tekočega jogurta
žlica kisa
žlica gorčice
žlička medu
sol, poper
2 žlici naribanega svežega hrena
po želji kalčki (vrtne kreše) ali drobnjak

Priprava:
Zelje tanko narežemo, korenje naribamo in vse stresemo v solat­no skledo.
Posebej zmešamo polivko iz majoneze, jogurta, gorčice, medu, kisa, soli, popra in sveže naribanega hrena.
Zelenjavo v skledi prelijemo s polivko in krepko premešamo. Lahko ponudimo takoj ali še bolje pustimo na hladnem eno uro, da se okusi okrepijo.
Postrežemo s kalčki vrtne kreše in ponudimo po blitvini juhi ob po dunajsko ocvrtih sardelicah.