Petkov namig za posladek: Češnjev zavitek

Z listnatim testom in skuto. Priprava traja 15 minut, čas peke 30 minut. Dober tek.

Objavljeno
06. junij 2017 23.59
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • list svežega listnatega testa (250-270 g)
  • 500 g pasirane skute
  • 2-3 žlice sladkorja
  • 1-2 žlice drobtin
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 500 g češenj

Priprava:

  1. Najprej češnje izkoščičimo, kar je najbolj zamudno.
  2. Potem v posodi zmešamo skuto, sladkor, vaniljev sladkor in jajci. Dobro premešamo.
  3. Pečico vklopimo na 200 stopinj. Razprostremo listnato testo, namažemo s skutnim nadevom (na delu, kjer bomo začeli zvijati, namažemo bolj, na nasprotni strani pa pustimo za prst testa nenamazanega, da med peko ne bo uhajalo ven).
  4. Po skuti naložimo češnje, enakomerno potesemo z drobtinami, zvijemo in zavitek prestavimo na pekač.
  5. Porinemo v ogreto pečico za 25-30 minut. Ponudimo še toplo po popečeni oradi in blitvi s krompirjem.

Nasvet: Sveže listnato testo vzemite iz hladilnika 10 minut pred uporabo. Tako se malo zmehča in ga boste laže razvili brez raztrganja.

Ali ste vedeli: Da listnato testo med peko potrebuje vlago? V tem receptu za vlago poskrbijo skuta in češnje. Če pa pečete hrenovke v listnatem testu, za lepe plasti ravnajte tako: pečico dobro segrejte, vstavite pekač v pečico ter takoj zatem na dno polijte pol kozarca vode. V pečici se bo hipoma ustvarila para, ki bo pomagala k razslojevanju plasti testa in lepemu videzu.