- list svežega listnatega testa (250-270 g)
- 500 g pasirane skute
- 2-3 žlice sladkorja
- 1-2 žlice drobtin
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 500 g češenj
Priprava:
- Najprej češnje izkoščičimo, kar je najbolj zamudno.
- Potem v posodi zmešamo skuto, sladkor, vaniljev sladkor in jajci. Dobro premešamo.
- Pečico vklopimo na 200 stopinj. Razprostremo listnato testo, namažemo s skutnim nadevom (na delu, kjer bomo začeli zvijati, namažemo bolj, na nasprotni strani pa pustimo za prst testa nenamazanega, da med peko ne bo uhajalo ven).
- Po skuti naložimo češnje, enakomerno potesemo z drobtinami, zvijemo in zavitek prestavimo na pekač.
- Porinemo v ogreto pečico za 25-30 minut. Ponudimo še toplo po popečeni oradi in blitvi s krompirjem.
Nasvet: Sveže listnato testo vzemite iz hladilnika 10 minut pred uporabo. Tako se malo zmehča in ga boste laže razvili brez raztrganja.
Ali ste vedeli: Da listnato testo med peko potrebuje vlago? V tem receptu za vlago poskrbijo skuta in češnje. Če pa pečete hrenovke v listnatem testu, za lepe plasti ravnajte tako: pečico dobro segrejte, vstavite pekač v pečico ter takoj zatem na dno polijte pol kozarca vode. V pečici se bo hipoma ustvarila para, ki bo pomagala k razslojevanju plasti testa in lepemu videzu.