Ponedeljkov namig za kosilo: Testenine s šitakami, slanino in gorgonzolo

Slastne tudi z jurčki in lisičkami; priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
29. september 2014 09.11
Posodobljeno
29. september 2014 12.00
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

300–400 g testenin

50 g mesnate slanine

250 g svežih šitak ali drugih gob

2 stroka česna

2 dl kisle smetane

trikotnik gorgonzole

Priprava:

V večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.

Medtem slanino narežemo na kocke, gobe pa na večje kose. V ponev stresemo najprej slanino in jo popražimo. Dodamo še gobe in nad močnim ognjem pražimo naprej.

Gobice začinimo s česnom, prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine, in dodamo gorgonzolo, ki naj se v omaki razpusti. Nazadnje dodamo kislo smetano in omako odstavimo.

Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, krepko pomešamo in takoj ponudimo z radičevo solato z jajcem in praženimi bučnimi semeni.