Ponedeljkov namig za kosilo: Pečena kolerabica z majaronom

Le na hitro opecite; priprava 2 minuti, čas peke 2 minuti

Objavljeno
28. avgust 2015 11.05
Posodobljeno
31. avgust 2015 12.00
PEČENA KOLERABICA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
2 večji kolerabici
žlička masla
groba sol, poper, majaron

Priprava:
Kolerabici olupimo, odstranimo spodnji oleseneli del in ju narežemo na tanke rezine (debele največ pol centimetra).
V ponvi segrejemo maslo in vanj položimo rezine kolerabic. Na hitro jih opečemo po obeh straneh, preložimo na servirni krožnik, solimo z grobo soljo, popramo in začinimo z listki svežega majarona.
Ponudimo po korenčkovi juhi kot prilogo k dušeni špinači s krompirjevim pirejem in jajcem na oko.
Če je morda kaj ostane, jo narezano na kocke porabimo v mineštri kak drug dan.