400–500 g vložene čičerke
žlička masla
večja čebula
sol, poper, lovor
zelenjavna ali mesna jušna osnova
Priprava:
Čebulo narežemo in stresemo v lonec. Dodamo maslo, pristavimo in čebulo svetlo prepražimo.
Potem k čebuli stresemo čičerko z vodo vred iz pločevinke, začinimo z lovorjem, pokrijemo in kuhamo še 5 minut, da se čičerka ogreje in čebula zmehča.
Prilijemo še jušno osnovo, spet zavremo, nato odstranimo lovor in dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo povsem gladko juho.
Juho popramo in solimo po potrebi. Po njej ponudimo pražen riž s poletno zelenjavo in zeleno solato.
Koristen nasvet:
Uporabite lahko jušno osnovo, v ponedeljek pa imate najbrž vsaj kakšno zajemalko goveje juhe, ki tej juhici okrepi okus.
Opomba: Če imate suho čičerko, jo večer prej namočite in namočeno skuhajte. Potrebovali boste približno skodelico suhe, v loncu na pritisk pa se bo skuhala v približno 15 minutah.