Ponedeljkov namig za kosilo: Juha iz čičerke

Ekspres priprava hranilne juhice; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut.

Objavljeno
04. oktober 2015 15.40
Posodobljeno
05. oktober 2015 12.00
JUHA IZ ČIČERIKE
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

400–500 g vložene čičerke

žlička masla

večja čebula

sol, poper, lovor

zelenjavna ali mesna jušna osnova

 

Priprava:

Čebulo narežemo in stresemo v lonec. Dodamo maslo, pristavimo in čebulo svetlo prepražimo.

Potem k čebuli stresemo čičerko z vodo vred iz pločevinke, začinimo z lovorjem, pokrijemo in kuhamo še 5 minut, da se čičerka ogreje in čebula zmehča.

Prilijemo še jušno osnovo, spet zavremo, nato odstranimo lovor in dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo povsem gladko juho.

Juho popramo in solimo po potrebi. Po njej ponudimo pražen riž s poletno zelenjavo in zeleno solato.

 

Koristen nasvet:

Uporabite lahko jušno osnovo, v ponedeljek pa imate najbrž vsaj kakšno zajemalko goveje juhe, ki tej juhici okrepi okus.

 

Opomba: Če imate suho čičerko, jo večer prej namočite in namočeno skuhajte. Potrebovali boste približno skodelico suhe, v loncu na pritisk pa se bo skuhala v približno 15 minutah.