- 500 g svežega vlečenega testa (zavitek)1 kg bučnega mesa katerekoli buče
- 100 - 150 g mletega maka
- 3 žlice sladkorja
- mleti cimet in klinčki
- limonova lupinica in sok pol limone
- malo olja
- 3 žlice kisle smetane za premaz
Priprava:
- Bučno meso grobo naribamo, rahlo posolimo in v posodi pustimo stati 10 minut.
- Vklopimo pečico na 200 stopinj, pekač obložimo s papirjem za peko.
- Večji prtič potresemo z moko, nanj razprostremo liste testa.
- Bučno meso v posodi dobro ožamemo, pomešamo z makom, sladkorjem, limonovim sokom, začimbami.
- Na spodnjo polovico vsakega testenega lista naložimo nadev, preostalo polovico pa pokapljamo z oljem. S prtičem jih zvijemo v svitke in položimo na pekač drug poleg drugega.
- Postavimo v segreto pečico za približno pol ure. Zadnjih 10 minut pred koncem zavitek premažemo s kislo smetano.
- Napol ohlajen zavitek ponudimo po mesno zelenjavni enolončnici.
Pa dober tek!