Ponedeljkov namig za kosilo: Bučni zavitek z makom

Sezonska jed, po kateri si oblizneš prste. Pa je narejena hitro in poceni. Priprava in peka vam bosta vzeli 50 minut.

Objavljeno
06. november 2015 14.30
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g svežega vlečenega testa (zavitek)1 kg bučnega mesa katerekoli buče
  • 100 - 150 g mletega maka
  • 3 žlice sladkorja
  • mleti cimet in klinčki
  • limonova lupinica in sok pol limone
  • malo olja
  • 3 žlice kisle smetane za premaz

Priprava:

  1. Bučno meso grobo naribamo, rahlo posolimo in v posodi pustimo stati 10 minut.
  2. Vklopimo pečico na 200 stopinj, pekač obložimo s papirjem za peko.
  3. Večji prtič potresemo z moko, nanj razprostremo liste testa.
  4. Bučno meso v posodi dobro ožamemo, pomešamo z makom, sladkorjem, limonovim sokom, začimbami.
  5. Na spodnjo polovico vsakega testenega lista naložimo nadev, preostalo polovico pa pokapljamo z oljem. S prtičem jih zvijemo v svitke in položimo na pekač drug poleg drugega.
  6. Postavimo v segreto pečico za približno pol ure. Zadnjih 10 minut pred koncem zavitek premažemo s kislo smetano.
  7. Napol ohlajen zavitek ponudimo po mesno zelenjavni enolončnici.


Pa dober tek!