Ponedeljkov namig za kosilo: Goveji zrezki v pikantni omaki

Mehko meso v omaki - jed, ki jo skuhamo vnaprej. Priprava: 15 minut; čas kuhanja: 1 ura. Dober tek!

Objavljeno
02. april 2018 11.52
GOVEJI ZREZKI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

  • 4 večji zrezki iz govejega stegna
  • žlica moke
  • večja čebula, 2 stroka česna
  • 2 večji kisli kumarici, žlica vloženih kaper
  • 1 dl kisle smetane, žlica gorčice
  • 2 lista lovorja

Priprava:

  1. Goveje zrezke narahlo potolčemo. V ponvi segrejemo olje, na njem na hitro popečemo meso in ga preložimo na krožnik.
  2. Čebulo narežemo na tanke rezine, česen grobo narežemo, kisle kumarice pa narežemo na drobne kocke.
  3. V ponev stresemo čebulo in jo malce popražimo. Dodamo česen, kumarice, kapre, vse potresemo z moko, malce popražimo in razredčimo z zajemalko kropa. Vmešamo še smetano, gorčico, začinimo z lovorom in soljo.
  4. V omako položimo popečeno meso, po potrebi prilijemo tekočino in pokrito kuhamo - dušimo eno uro. Med kuho večkrat premešamo in zrezke obračamo. Proti koncu po potrebi solimo.
  5. Jed ponudimo s pečenim krompirčkom iz pečice, nekaj kuhanimi prvimi šparglji in malo korenčka ter veliko skledo zelene solate.

Naredimo vnaprej: Zelo priporočam. Lahko tudi v večji količini.

Nasvet: Pazite, da mesa ne potolčete preveč in prav tako ne kuhate predolgo, sicer začne razpadati.