- 4 večji zrezki iz govejega stegna
- žlica moke
- večja čebula, 2 stroka česna
- 2 večji kisli kumarici, žlica vloženih kaper
- 1 dl kisle smetane, žlica gorčice
- 2 lista lovorja
Priprava:
- Goveje zrezke narahlo potolčemo. V ponvi segrejemo olje, na njem na hitro popečemo meso in ga preložimo na krožnik.
- Čebulo narežemo na tanke rezine, česen grobo narežemo, kisle kumarice pa narežemo na drobne kocke.
- V ponev stresemo čebulo in jo malce popražimo. Dodamo česen, kumarice, kapre, vse potresemo z moko, malce popražimo in razredčimo z zajemalko kropa. Vmešamo še smetano, gorčico, začinimo z lovorom in soljo.
- V omako položimo popečeno meso, po potrebi prilijemo tekočino in pokrito kuhamo - dušimo eno uro. Med kuho večkrat premešamo in zrezke obračamo. Proti koncu po potrebi solimo.
- Jed ponudimo s pečenim krompirčkom iz pečice, nekaj kuhanimi prvimi šparglji in malo korenčka ter veliko skledo zelene solate.
Naredimo vnaprej: Zelo priporočam. Lahko tudi v večji količini.
Nasvet: Pazite, da mesa ne potolčete preveč in prav tako ne kuhate predolgo, sicer začne razpadati.