Ponedeljkov namig za kosilo: Kolerabna juha z blitvo

Poceni jesensko-zimska juhica; priprava 10 minut, čas kuhanja 15 minut.

Objavljeno
05. oktober 2014 21.18
KOLERABNA JUHA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

2 kolerabi

pol korenčka

četrt zelene

6 večjih listov blitve

sol

muškatni orešček

1 dl mleka

8 dl vode ali jušne osnove (goveje juhe)

 

Priprava:

Kolerabo in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Korenček ostrgamo in prav tako narežemo in vso korenasto zelenjavo stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut, da se zmehča.

Medtem očistimo liste blitve in jih grobo narežemo.

Kuhano zelenjavo v loncu pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Med kolerabni pire dodamo narezane liste blitve, zavremo in kuhamo 2 minuti, da se zmehčajo.

Nazadnje juho še enkrat prav na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom, prilijemo mleko in po potrebi malo vode ter začinimo z muškatnim oreščkom.

 

Namig: Ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami, po juhi pa postrežemo ajdovo kašo z gobami in solato s tofujem.