Ponedeljkov namig za kosilo: Koruzni žganci

Skoraj pozabljeni jušni vložek; čas kuhanja 25–30 minut

Objavljeno
13. oktober 2014 10.42
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

500 g koruzne moke

1,25 l vode

sol

po želji ocvirki, slanina ali panceta

 

Priprava:

Vodo solimo in zavremo.

V krop vsujemo vso moko hkrati, napol pokrijemo in kuhamo 10 minut. Moka se sprime v kepo.

Z držajem kuhalnice naredimo v kepo luknjo, da se prekuha tudi notranjost, napol pokrijemo in kuhamo še 15 minut.

Odstavimo, odvečno vodo odlijemo, vendar prihranimo, kuhano koruzno moko premešamo in pustimo počivati 5 minut.

Kuhano koruzno moko z vilicami razdrobimo v suhe žgance, po potrebi prilijemo prihranjeno vodo, po želji zabelimo z ocvirki in ponudimo kot jušni vložek ob zelenjavni enolončnici. Za sladico naj bo sadni napitek s kefirjem.