Ponedeljkov namig za kosilo: Krepka juha s svežo repo

Imenitna jed po receptu sestre Vendeline. Priprava vam vzame 10 minut, čas kuhanja je 10-15 minut. Dober tek!

Objavljeno
21. december 2015 09.09
Posodobljeno
21. december 2015 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • večja sveža repa ali dve manjši
  • 2 krompirja
  • manjši korenček
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • mleta kumina
  • 2 žlici ocvirkov


Priprava:

  1. Repo olupimo in narežemo na kocke. V manjši količini slane vode jo skuhamo do mehkega.
  2. Krompir olupimo, korenje pa ostrgamo, narežemo in v drugi posodi v manjši količini slane vode prav tako skuhamo do mehkega.
  3. Vse kuhane sestavine potem združimo v enem loncu, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom in kumino, po potrebi prilijemo vodo in zelenjavo pretlačimo, da dobimo gosto kremno juho.
  4. Posebej segrejemo ocvirke in jih nazadnje vmešamo v juho, da dobi značaj.

Namig: Po juhi postrežemo solato iz kuhane govedine, obogateno s kuhanim grahom, vloženo papriko, gobicami, kockami sira in drugimi dodatki po okusu.