Ponedeljkov namig za kosilo: Krepka mineštra s čevapčiči

Ko ostanejo čevapčiči; priprava 10 minut, čas kuhanja 25 minut

Objavljeno
10. julij 2015 11.13
MINEŠTRA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
1 pločevinka vloženega paradižnika
10 pečenih čevapčičev
150 g jušnih testenin
1 čebula
2 stroka česna ali glavica mladega česna
2 rdeča korenčka in 1 rumen korenček
3 pesti oluščenega graha
četrt zelene
polovica nadzemne kolerabe
bazilika, sol, poper
1 žlica oljčnega olja
nariban parmezan

Priprava:

Čebulo, korenje, zeleno in kolerabico narežemo in stresemo v lonec. Dodamo olje in na hitro popražimo.
Dodamo grah, prilijemo vložen paradižnik in dolijemo vodo, počakamo, da zavre, in pokrito kuhamo 10 minut.
Medtem narežemo čevapčiče na tanke rezine ali kocke in jih stresemo v juho.
Zdaj bo najbrž pravi čas, da v juho stresemo še testenine in juho naprej kuhamo toliko časa, da se testenine pravilno zmehčajo.
Juho nazadnje začinimo z baziliko, strtim česnom, po okusu dosolimo, popramo. Mineštrico ponudimo z naribanim parmezanom in (še toplim) kruhom. Za posladek naj bo sočna lubenica ali melona.