Ponedeljkov namig za kosilo: Paradižnikova juha

Letos je leto paradižnika; priprava 2 minuti, čas kuhanja 5 minut

Objavljeno
07. september 2015 10.49
PARADIŽNIKOVA JUHA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

4 veliki mesnati paradižniki

3 stroki česna

2 žlici oljčnega olja

bazilika, sol

 

Priprava:

Paradižnik narežemo in stresemo v lonec. Dodamo še olupljene stroke česna, pristavimo in pokrito kuhamo 5 minut, da se paradižnik zmehča.

Prilijemo malo vode in paradižnik pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dolijemo vodo, solimo in pustimo, da zavre.

Juho začinimo z narezano baziliko in oljčnim oljem ter postrežemo. Po juhi naj bodo dunajsko ocvrte rezine bučk in mladi radič ali endivija s krompirjem.

Različica: Če želimo krepkejšo juho, vanjo zakuhamo jušne testenine ali dolgozrnati riž.