- 1/4 kg brstičnega ohrovta
- manjši brokoli
- 2 večja korenčka
- 5 žlic oljčnega olja
- poper, sol
Priprava:
- Vso zelenjavo očistimo, brstičke narežemo na pol, brokoli na socvetja, korenje na kolesca. Stresemo v ponev, pristavimo in začnemo pražiti pri visoki temperaturi.
- Po minuti krepko premešamo, prelijemo z oljčnim oljem in pražimo še minuto, največ dve, da se zelenjava le na zunaj opeče, znotraj pa ostane čvrsta.
- Solimo, popramo, odstavimo in postrežemo.
Namig: Ponudimo po kolerabni juhi kot prilogo h kuskusu in v pečici pečenim piščančjim kračam. Zraven gre okisana rdeča pesa iz kozarca.
Opomba: Res svež brokoli ima mehko in okusno steblo, ki ga lahko jemo kar surovo. Za to jed ga narežite na za prst debele rezine in popražite skupaj z drugo zelenjavo.
Pa dober tek!