Ponedeljkov namig za kosilo: Regratova juha

Ko skopni sneg - zelo sezonska juha. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10-15 minut. Dober tek!

Objavljeno
19. marec 2018 08.30
Posodobljeno
19. marec 2018 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

  • 2 krompirja
  • manjša peteršiljeva korenina
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 3 pesti regrata
  • približno liter vode ali jušne osnove

Priprava:

  1. Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega; približno 10 minut.
  2. H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, kuhamo 2 minuti, da regrat oveni, nato prilijemo preostalo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  3. Nazadnje juho solimo in krepko začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.
  4. Po juhi ponudimo popečen tofu in francosko solato iz kuhane jušne zelenjave.

Različica: Če želite krepkejšo juho, ji na začetku dodajte prepražene kocke pancete, slanine ali kocke šunke.

Naredimo vnaprej: Pravzaprav lahko. Le tako lepo zelena ne bo več ...

Različica: Če namesto vode uporabite bistro jušno osnovo, bo regratova juha res izvrstnega okusa. Predlagam kokošjo osnovo.

Nasvet: V juhi porabite starejše in večje liste regrata.

Preberite še: Kako se znebimo nadležnega vonja in druge česnove zagate

 


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.