- 2 krompirja
- manjša peteršiljeva korenina
- sol, poper, muškatni orešček
- 3 pesti regrata
- približno liter vode ali jušne osnove
Priprava:
- Olupimo krompir in ostrgamo peteršiljevo korenino, vse narežemo in v manjši količini vode skuhamo do mehkega; približno 10 minut.
- H krompirju stresemo očiščen in opran regrat, kuhamo 2 minuti, da regrat oveni, nato prilijemo preostalo vodo in vse grobo ali drobno pretlačimo s paličnim mešalnikom.
- Nazadnje juho solimo in krepko začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.
- Po juhi ponudimo popečen tofu in francosko solato iz kuhane jušne zelenjave.
Različica: Če želite krepkejšo juho, ji na začetku dodajte prepražene kocke pancete, slanine ali kocke šunke.
Naredimo vnaprej: Pravzaprav lahko. Le tako lepo zelena ne bo več ...
Različica: Če namesto vode uporabite bistro jušno osnovo, bo regratova juha res izvrstnega okusa. Predlagam kokošjo osnovo.
Nasvet: V juhi porabite starejše in večje liste regrata.
Preberite še: Kako se znebimo nadležnega vonja in druge česnove zagate