Ponedeljkov namig za kosilo: Široki rezanci z gobicami in lešniki

Omamen vonj; priprava 10 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
22. junij 2015 12.51
PAŠTA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

400 g širokih rezancev

2 žlici masla

1 čebula

500 g gob (šampinjonov)

2 večji bučki

poper, sol, žajbelj, majaron

1/2 skodelice lešnikov

lešnikovo olje

 

Priprava:

V velik lonec nalijemo vodo za testenine in jo pristavimo.

Narežemo čebulo, gobe in bučki, stresemo v globoko ponev in na maslu na hitro popražimo.

Lešnike grobo zmeljemo ali sesekljamo.

Ko voda v loncu vre, jo solimo in v krop stresemo testenine. Premešamo. Ko spet zavre, testenine kuhamo minuto manj, kot je zapisano na embalaži.

V ponev dolijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine, omako začinimo z žajbljem, majaronom, soljo in krepko s poprom.

Kuhane testenine poberemo iz vode in takoj damo v ponev. Premešamo, odstavimo, potresemo z lešniki, majaronom in prelijemo z lešnikovim oljem. Takoj ponudimo s skledo pisane listnate solate.