400 g širokih rezancev
2 žlici masla
1 čebula
500 g gob (šampinjonov)
2 večji bučki
poper, sol, žajbelj, majaron
1/2 skodelice lešnikov
lešnikovo olje
Priprava:
V velik lonec nalijemo vodo za testenine in jo pristavimo.
Narežemo čebulo, gobe in bučki, stresemo v globoko ponev in na maslu na hitro popražimo.
Lešnike grobo zmeljemo ali sesekljamo.
Ko voda v loncu vre, jo solimo in v krop stresemo testenine. Premešamo. Ko spet zavre, testenine kuhamo minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
V ponev dolijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine, omako začinimo z žajbljem, majaronom, soljo in krepko s poprom.
Kuhane testenine poberemo iz vode in takoj damo v ponev. Premešamo, odstavimo, potresemo z lešniki, majaronom in prelijemo z lešnikovim oljem. Takoj ponudimo s skledo pisane listnate solate.