Potrebujemo:
400 g govejega mesa iz juhe, ki smo jo skuhali in postregli prejšnji dan
kuhana jušna zelenjava (korenček, koleraba)
4 žlice koruze, 2 mladi čebuli
2 žlici kuhanega fižola
kozarec vložene paprike v kisu
trdo kuhano jajce
polivka: kis iz kozarca s paprikami, olje, sol, poper ter žlička gorčice po želji in okusu
Priprava:
Ohlajeni kuhani govedini po potrebi obrežemo vezivo, maščobo. Meso narežemo na kose in stresemo v posodo za solato.
Dodamo oplaknjeno, odcejeno koruzo in fižol. Narežemo drugo zelenjavo, jajce olupimo in prav tako narežemo ter dodamo k mesu.
Solimo, okisamo, začinimo, po potrebi prilijemo malo vode, premešamo in postavimo na hladno za 10 minut.
Ponudimo s kosom kruha po paradižnikovi juhi z rezanci ali testenimi polžki. Za poobedek si privoščimo hladen jabolčni kompot, v katerem smo kuhali tudi sveder eko limone. Res osvežilno.
Koristen nasvet:
Kuhano govedino v solati lahko po želji nadomestimo s kuhano perutnino, svinjino ali ostanki pečenke prejšnjega dne. Prav tako lahko dodamo kose gorgonzole ali drugega sira, narezane oljke, kuhan grah, malce feferona, kuhan ali vložen stročji fižol, rezine sveže paprike ...