Ponedeljkov namig za kosilo: Solata z medenim puranjim mesom

Sladkobno aromatična, še s spominom na gurmanski martinov konec tedna. Priprava traja 10 minut.

Objavljeno
12. november 2016 18.29
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • manjša krhka solata
  • 250 g puranjih prsi
  • večja rdeča čebula
  • paprika
  • olje, sol
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici sezama
  • sok limone

Priprava:

  1. Čebulo narežemo na rezine, meso pa na trakove in vse stresemo v posodo.
  2. V posebni posodici zmešamo sok limone, sol, med, sezam in malo olja. S polovico preliva polijemo meso in čebulo v posodici, dobro premešamo. Preostanek preliva prihranimo.
  3. Ponev segrejemo in v njej na močnem ognju hrustljavo popečemo meso s čebulo. Prihranimo na krožniku, da se ohladi.
  4. Solato očistimo in jo damo v skledo. Dodamo ohlajeno meso, prelijemo s preostankom preliva in potrebi dodatno začinimo. Premešamo in čim prej ponudimo ob testeninah s paradižnikovo omako.