Ponedeljkov namig za kosilo: Testenine v paradižnikovi omaki s slaniki in čebulo

Omaka s krepkim okusom po ribi, priprava traja 5, čas kuhanja pa še 20 minut. Dober tek.

Objavljeno
05. junij 2017 15.27
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400-500 g testenin
  • 6 filejev atlantskega sleda
  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • sol, poper
  • oljčno olje
  • peteršilj
  • 2 pločevinki vloženega paradižnika

Priprava:

  1. Čebulo in korenje narežemo, stresemo v širšo posodo, dodamo oljčno olje in pražimo 3 minute.
  2. Dodamo vložen paradižnik in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
  3. Velik lonec vode pristavimo.
  4. Posebej v ponvi na manjši količini olja popečemo slanikove fileje. Pečene vstavimo v omako in kuhamo 5 minut. Pri tem se ribje meso skoraj razpusti, omaka pridobi krepak okus po ribi in zaradi čebule in korenja sladkast pridih. Solimo in popramo po okusu.
  5. Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
  6. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale, in krepko premešamo.
  7. Jed potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo s solato iz mladega zelja.


Različica: Namesto atlantskih sledov uporabite očiščene sveže sardele ali sardine iz pločevinke.
Ali ste vedeli: Meso atlantskega sleda je čvrsto z izrazitim okusom; prištevamo ga med najbolj priljubljene užitne ribe.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.