- zavitek listnatega testa (500 g)
- manjša glava ohrovta
- manjša glava zelja, 2 večja korenčka
- pol žličke mlete kumine, sol
Priprava:
- V velik lonec nalijemo malo vode, pristavimo. Ohrovt in zelje narežemo na rezance, korenje pa na paličice. Ko voda zavre, jo solimo in v krop stresemo zelenjavo. Ko spet zavre, jo blanširamo 2 minuti, nato odcedimo in ohladimo.
- Zamrznjeno listnato testo odtalimo ali iz hladilnika vzamemo sveže, da se malce ogreje in ga bomo lažje odvili, predvsem brez trganja.
- Pečico vklopimo na 220 stopinj, na pekač položimo list papirja za peko.
- Blanširano zelenjavo stresemo v posodo, začinimo s kumino, po potrebi dosolimo, krepko premešamo.
- Kos testa na pomokanem delovnem pultu razvaljamo v pravokotnik ali razgrnemo kos svežega.
- Na razvaljano testo damo polovico zelenjave, stranske robove malenkost zavihamo navznoter, da nadev ne bo uhajal, in testo zavijemo okoli nadeva v svitek. Postavimo na pekač s papirjem za peko. Ponovimo še z drugim kosom listnatega testa.
- Porinemo v ogreto pečico in pečemo 25-30 minut. Prvih 15 minut pečemo pri 220 stopinjah, nato temperaturo znižamo na 200 stopinj in pečemo še 10-15 minut, da se privlačno zapeče.
- Ponudimo ob zeleni solati s poširanim jajcem.
Nasvet: Listnato testo že zjutraj prestavite iz zamrzovalnika v hladilnik, da se počasi odtali, ali uporabite sveže.
Naredimo vnaprej: Zelenjavo blanširajte in začinite že večer prej, naslednji dan le sestavite zavitek in ga specite v pečici.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.