Ponedeljkov namig za kosilo: Gratinirani mlinci z mletim mesom

V prilogi Odprta kuhinja tokrat ponujamo recept za močno kosilo, kjer se bo do sitega najdela štiričlanska družina.

Objavljeno
12. november 2015 12.37
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g mletega mesa
  • manjša čebula
  • 2 korenčka
  • 2 skodelici kuhanih mlincev
  • 5 jajc
  • 2 dl kisle smetane
  • sol
  • poper
  • origano
  • rožmarin


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
  2. Čebulo drobno narežemo, korenček narežemo na kocke. Stresemo v ponev in skupaj z mletim mesom popražimo, da meso posivi. Solimo, popramo, začinimo z origanom in sesekljanim rožmarinom.
  3. Kuhane mlince grobo razkosamo in razporedimo po pravokotnem pekaču. Potresemo z mesom, ne prav zavzeto premešamo.
  4. Posebej v posodici z metlico razžvrkljamo jajca s smetano. Solimo, popramo. Enakomerno prelijemo preko mesa in mlincev v pekaču in porinemo v segreto pečico.
  5. Pečemo 25- 30 minut, da se jed primerno zapeče. Ponudimo s sezonsko solato.
Različica: Dodajte več zelenjave (cvetača, brokoli, zelje, grah ...).


Pa dober tek!