- 500 g mletega mesa
- manjša čebula
- 2 korenčka
- 2 skodelici kuhanih mlincev
- 5 jajc
- 2 dl kisle smetane
- sol
- poper
- origano
- rožmarin
Priprava:
- Pečico vklopimo na 200 stopinj.
- Čebulo drobno narežemo, korenček narežemo na kocke. Stresemo v ponev in skupaj z mletim mesom popražimo, da meso posivi. Solimo, popramo, začinimo z origanom in sesekljanim rožmarinom.
- Kuhane mlince grobo razkosamo in razporedimo po pravokotnem pekaču. Potresemo z mesom, ne prav zavzeto premešamo.
- Posebej v posodici z metlico razžvrkljamo jajca s smetano. Solimo, popramo. Enakomerno prelijemo preko mesa in mlincev v pekaču in porinemo v segreto pečico.
- Pečemo 25- 30 minut, da se jed primerno zapeče. Ponudimo s sezonsko solato.
Pa dober tek!